Det har börjat trilla in svar på artikelförfrågningar nu, och oroväckande nog verkar huvudtendensen vara att människor känner sig underkvalificerade att skriva här. Vilket förvisso är ett tecken på att vi på redaktionen lyckats skapa en värdig stämning, men i och med att målet är att över tid höja samtalsnivån (snarare än att redan från början sätta den så högt att bara självutnämnda experter och en lika självutnämnd redaktion vågar delta), så är det något av ett misslyckande.

Vi gör fel. Och vi erkänner dem.

Dock. Varje misstag är en möjlighet till förbättring och rättning, och i det här fallet ligger möjligheten till höger. Bokstavligen (förutom för er som läser via RSS). Det är i skrivande stund viss övervikt av bloggare från Socialdemokraterna och Piratpartiet i länklistan, men vi jobbar på det.

Det finns en tanke bakom att länka upp bloggare från de olika partierna. Det är nämligen de som för samtalet. Det är där samtalet sker. Före, under och efter de större skeendena så är det där den initierade och ibland närmast glödande (för att inte säga lysande) diskussionen står att finna.

Politik är ett samtal. Och genom att lista politiska bloggare listar vi även politiker – formella som informella.

Så om du känner att du är underkvalificerad – välj då ett antal av våra politiker, läs vad de har att säga, och tänk sedan att alla som återfinns i listan är kvalificerade nog att delta i det politiska samtalet. Alla. Utan undantag. Och fler läggs till kontinuerligt. Och om du känner att du kan bättre än åtminstone en enda av dessa, så är du välkommen in i samtalet.

Vi vill höja nivån på diskussionen. Och, närhelst det är möjligt, sänka nivån för inträde.

Du kan och du får delta. Låt inte illusionen om att du inte kan eller får leda till att du inte vill.

Ingen tjänar på att debattviljan lägger sig.