Varför finns ni?

Vi finns för att det ska finnas ett enkelt alternativ för folk att bli publicerade och göra sin röst hörd i debatten. Vi finns för alla som kommer på att de har någonting att säga men inte nödvändigtvis har någonstans att säga det – och för alla som vill skriva inför en ny publik.

Driver ni någon politisk linje?

Nej. Vi publicerar det våra skribenter skriver. Under de lugnare veckorna skriver redaktörerna egna texter, som är representativa för dem snarare än för redaktionen.

Får vem som helst skriva på Svpol.se?

Ja. Så länge det finns en tanke bakom en text, och denna tanke inte är av typen att utrota en hel folkgrupp för att skapa livsrum, så är ordet fritt. Redaktionen har inga preferenser åt vare sig höger eller vänster, och det som avgör om en text blir publicerad eller inte tenderar vanligtvis att vara ifall författaren vågar fråga om de får bli publicerade. Om du funderar – våga!

Vart skickar jag texter?

Till svpolitik@gmail.com. Om du är ovan vid att skriva mail, skriv då bara “Hej jag heter [namn] och har en text”. Vi svarar så fort vi kan.

Vad händer när ni får in en text?

Det första vi gör är att bestämma ifall den ska publiceras eller inte. Därefter korrekturläser vi texten i jakt på stavfel och grammatiska missar. Detta för att du inte ska behöva ligga sömnlös och oroa dig för att du fick alla kommatecken och syftningar rätt – redaktionen rättar.

Bilderna i inläggen – vem väljer dem?

Vanligtvis vi. Enstaka gånger händer det att skribenten har egna bilder, varpå vi givetvis använder dem. Annars letar vi bland CC-licensierade bilder efter passande illustrationer, för att ge atmosfär åt texterna.

Ändrar ni någonsin i skribenters texter?

Vi rättar stavfel, korrigerar grammatiska oklarheter och piffar till meningsbyggnader närhelst det behövs. Detta för att underlätta för läsarna att ta till sig ditt budskap, och för att du som skribent ska kunna tänka mer på debattidéerna än på hur presens particip böjs. Vi ändrar aldrig en texts innebörd, ton eller budskap, men vi omformulerar däremot enskilda meningar så det du vill säga blir klarare.

Detta är en del av den service som vi på redaktionen erbjuder. Vi vill att du ska framstå så bra som möjligt, och gör vårt bästa för att texten ska se bättre ut när du läser den hos oss än när du skickar in den.

Hur är det med copyright och liknande? Avsäger jag mig några rättigheter genom att publicera hos er?

Du behåller alla rättigheter. Vårt motto är att det är din text och att du gör vad du vill med den. I all enkelhet.

Tjänar ni några pengar på det ni gör här?

Nej. Allt sker på ideell basis.

Vissa skribenter har egna konton. Hur får jag ett eget?

När skribenter publicerat tre texter frågar vi om de vill ha ett konto, för att underlätta skrivandet – de kan då skriva med samma verktyg vi använder, snarare än skicka in den via mail. De får även en egen sida med en presentation och en lista över publicerade artiklar.

Min kommentar syns inte. Varför?

Vi måste godkänna en adress innan den tillåts kommentera. Först kommentaren hamnar i limbo tills vi godkänner den, och därefter kan du kommentera hur mycket du vill. Detta för att göra det svårt för spammare att dyka in, göra sin grej och sedan lämna oss med massor av spam som ingen vill läsa.

Hur hamnar jag i länklistan till höger?

Skicka ett mail eller skriv en kommentar där du nämner din blogg, så länkar vi in dig så snabbt som möjligt. Skriv gärna med eventuell partitillhörighet.