#Svpol är en twittertagg. Den används främst av politiker och politiskt intresserade twittrare som vill säga saker och ting till andra politiker och/eller politiskt intresserade utan att för den skull behöva leta upp dem. Det är en naturlig mötesplats för politiskt intresserade (eller intressanta) personligheter.

Eftersom twitter är twitter tenderar diskussionerna att vara relativt korta eller fragmenterade. Det är svårt att få saker sagda med 140 tecken, och inte ens en serie av tweets kan klargöra de mer nyanserade ståndpunkterna. Det behövs en naturlig plats att lägga ut texten, med en lika naturlig läsarskara av politiskt intresserade (och intressanta) personer.

Här är vi.

Vi fungerar som så att skribenter skickar en text hit, blir korrekturläst och därefter publicerad. Tröskeln för deltagande är att våga skriva och skicka in sin text, ungefär som användandet av #svpol-taggen. Vi har inga preferenser åt vare sig höger eller vänster, och tar emot alla texter som inte aktivt bryter mot svensk lag eller det sunda förnuftet (att analysera nazism går, att förespråka det går inte). Läs även mer här.

Vi på redaktionen består av en skara ideellt arbetande personer. Vi tjänar inga pengar på det här, och har inga ambitioner att göra det heller. Du kan läsa mer om oss här.

Om du känner att du vill bli ett återkommande inslag hos oss så ser vi gärna att du blir en av våra skribenter. Vilket, i all enkelhet, innebär att du får en sån här sida och kan detaljredigera dina texter innan publicering.

Det är, i all korthet, #svpol. Vi hoppas att få se mer av dig och dina texter framöver!

Mvh, Redaktionen

svpolitik@gmail.com