Kommer ni ihåg kravallerna i London? Ni vet, där premiärministern för några ögonblick funderade på ifall det inte vore en bra idé att stänga ner sociala medier eftersom de användes för att spontankoordinera bråkstakarna?

Om ni gör det, så kommer ni förmodligen också ihåg responsen – att det är lite som att stänga alla verktygsaffärer i området efter att någon använt en hammare för att slå sönder en gatlykta. Det är inte hammaren som utgör problemet, och även om alla verktygsaffärer i landet stängdes så skulle de som absolut vill slå sönder saker hitta alternativa vägar. Med den enda skillnaden att tusentals människor får en väldigt mycket besvärligare vardag när deras möjlighet att skaffa verktyg tas ifrån dem.

Sociala medier är ett verktyg, och vi har inte riktigt kommit underfund med hur de kan användas än. Och det vi inte förstår blir vi vanligtvis rädda inför.

I onödan.

Därför vi vill ta tillfället i akt att uppmärksamma någonting som absolut inte kan vara farligt, men som ändå använder sociala medier för att hända: den spontana ringdansen kring kaninen i Örebro.

Det som är mest överraskande med denna är inte att det handlar om en spontan ringdans, eller att det står en enorm uppochnervänd gul kanin mitt i centrala Örebro. Eller ens att inbjudan i skrivande gått ut till över två tusen personer.

Det som är mest överraskande är att det (eller någonting liknande) inte redan hänt åtminstone en gång.

Framtiden är redan här. Och framöver kommer vi att få se fler ringdanser som ett resultat av detta. Förhoppningsvis tillräckligt många för att mildra och lindra den framtidschock som uppstår i människors vardag när framtiden tes sig oväntad och läskig.

We’re all in this together, trots allt. Och om vi inte kan (eller, värre, inte får) dansa, var är vi då?